Sivut

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Mokkapalat ala Mumma



Meillä tehdään vaaleita mokkapaloja. Äitini (Mumma) on lapsuudessani aina tehnyt ja tekee edelleen vaaleita mokkapaloja. Meillä nämä vaaleat ovat myös suuressa suosiossa, sillä T ei tykkää suklaakakuista tms. Mumma koristelee nämä perinteisesti nonparelleilla ja niin minäkin yleensä, mutta muutamana juhlapäivänä, on tullut hieman panostettua myös ulkoäköön enemmän. Koristeet on tehty sokerimassasta ja värjätty pastaväreillä.

Olen huomannut monia erilaisia  reseptejä koeiltuani, että äitini resepti on paras (puolueetonko? hehe). Välillä on ohje hukassa, eikä aina kehtaa soittaa äidille, että mitenkäs se nyt menikään niin on tullut netistä otettua joku resepti ja huomannut ettei se ole sinne päinkään. Haluan jakaa tämän reseptin myös teille ja suosittelen kokeilemaan, tulee oikein maistuvia ja kuohkeita mokkapaloja.



Mokkapalat (pellillinen)

Taikina;
6 munaa
4 1/2 dl sokeria
1 dl rasvaa (juokseva)
4 dl vehnäjauhoja
1/ 2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
Kuorrute;
1pss. kaakaocappuchino jauhe (Rainbow)
1/2 dl vettä (voi laittaa kahviakin, jos haluaa voimakkaan kahvin maun)
1/4 dl rasvaa (juoksevaa)
tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella.. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen taikinaan rasvan kanssa, sekoita varovasti esim. nuolijalla ettei ilmavuus katoa taikinasta.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 10-15 min. kunnes pinta on kauniin kullanruskea, voit kokeilla esim. coctailtikulla jääkö tikkuun taikinaa, jos ei, pohja on valmis.

Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen lisäämistä.

Kuorruteen teen itse sähkövatkaimella, siihen saa mielestäni paremman tasaisuuden, mutta perinteisesti haarukallakin käy.

Hyviä herkutteluhetkiä!



Ei kommentteja: