Sivut

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

DIY Pompomit (ohje)

Tässä ohje pompom-koristeisiin, joita ainakin meidän prinsessan synttäreillä nähdään viikon päästä. 
Tosi kivoja, helppoja ja nopeita tehdä. Nämä on tehty silkkipaperista ja kreppipaperista, mutta hyvin voi käyttää vaikka servettejä tai miksei nenäliinojakin.POMPOMIT

Aloita leikkaamalla silkkipaperi kahtia. Käytä toinen puolikas yhden keskikokoisen pompomin tekemiseen (yht. 10 krs silkkipaperia kaksikerroin taitettuna.)


 Taittele seuraavaksi silkkipaperit haitarille. Itse tein n. 1,5-2 cm levyistä haitaria.
Paina taitteet kunnolla, että paperi pysyy taiteltuna hyvin.


Seuraavaksi solmitaan haitari keskeltä kiinni langalla, kannattaa jättää toinen langanpätkä pidemmäksi, niin saat siitä samalla ripustusnauhan. Kun olet solminut haitarin, leikkaa molemmat päät pyöreiksi kuvan mukaisella tavalla, ei haittaa vaikka jälki olisi rosoista sillä  sitä ei valmiista pompomista huomaa.


Kun olet pyöristänyt päät avaa toinen puoli haitarista viuhkamaiseksi ja lähde erottelemaan silkkipaperikerroksia kuvan mukaisella tavalla, viisi paperia molemmille puolille. 


Puolikas pompom valmiina. Seuraavaksi teet saman toiselle puolelle ja pom pom on valmis.
Silkkipaperista riippuen kannattaa erotella paperia varovasti, sillä jotkin paperit repeytyvät helposti. Omani oli vahvaa laatua ja ostettu Sinellistä, ei tullut repeämiä, vaikka aika kovakouraisesti välillä erottelin.Hauskoja askarteluhetkiä!Tepa

Ei kommentteja: