Sivut

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

DIY ruokalappu

Ajattelin vielä jakaa kanssanne jonkinlaiset ohjeet ruokalapun tekemiseen, vaikkakin malli on aika yksinkertainen.

Tarvitset :

Vahakangasta
Kanttinauhaa / Vinonauhaa
Lankaa ompelukoneeseen
Nuppineuloja

Itse ostin vahakangasta 1m palan ja olen siitä jo tehnyt kolme ruokalappua ja veikkaisin että ainakin viisi saa vielä tehtyä, joten aika riittoisaa on.


Ensin leikataan sen mallinen ruokalappu kuin haluaa tehdä, tai ottaa mallia jostakin aiemmasta lapusta. Tähän sopiva tasku, Reunat ommellaan kanttinauhalla, itse tein niin, että ensin kiinnitän kanttinauhan nuppineuloilla kiinni koko helahoitoon ja ompelen vasta sitten.



Samalla kun laitan kanttinauhaa nuppineuloilla kiinni lisään taskun saman kanttinauhan sisään. Tämän taskun yläreunan olen siis jo ensimmäisenä kantannut.
 Ota huomioon että kaula-aukon osuutta ei vielä tässä vaiheessa kantata ollenkkaan, kuten kuvasta huomaa.


Sitten vain huristellaan reunat kiinni suoralla ompelella.


Lopuksi ommellaan kaula-aukkoon sopiva kanttinauha, pituuden voi arvioida siten hyvin, että saat nauhat reippaasti rusetille. Ja se oli siinä, valmista. Ihan äärrettömän helppoa ja kivaa vaihtelua pienellä vaivalla, tai miksikäs ei vaikka lahjaksi pikkuisille. Persoonnalliset ruokalaput on aina hyvä juttu.

Itse tykkään vahakankaasta siksi että se on helppo pyyhiä aina ruokailun jälkeen, ja siitä lähtee lika hyvin irti. Mikke ainakin vielä syö niin siististi, ettei näitä välttämättä tarvitse heittää edes pesukoneeseen, toisin kuin niitä kankaisia, joihin on tehty jokin "pinnoite" mitä olen kaupasta ostanut.

Ei kommentteja: