Sivut

maanantai 8. elokuuta 2016

Salmiakkisukat ja pilvenreunasukat + ohje

Kerrankin olen hyvissä ajoin valmistautumassa syksyyn ja kylmempiin keleihin. Nimittäin lasten villasukkien ensimmäiset parit on jo neulottuna. Tavallisesti havahdun vasta siinä vaiheessa, kun on jo kylmä ja päiväkotia edeltävänä iltana tikutan iltamyöhään. Mutta ei tänä syksynä.

Poitsulle halusin kokeilla jotakin mitä ennen en ole tehnyt ja näin jossakin kuvan salmiakki villasukasta, isommassa koossa kylläkin, mutten löytänyt ohjetta, joten piirtelin salmiakkikuvion itse kuvan perusteella. Ruutupiirros/ohje siihen on tuolla alempana. 


Tyttärelle taasen halusin tehdä tällaisella pilvenreunuskuviolla sukat, jollaisia tein viime vuonna jo pukin konttiin, mutta en mukamas ehtinytkään omalle tytölle tehdä. Tällaisia olen nähnyt mm. Lapasissa aika paljon. Näihinkään en löytänyt valmista ohjetta, joten senkin hahmottelin ensin omassa päässä ja neuvomalla ja nyt lopulta myös paperille. Tämäkin ruutupiirros/ohje löytyy tuolta alempaa. Aika helppoahan nämä molemmat kuviot ovat ja harjaantunut neuloja pystyy helposti kuvan kautta tekemään,  mutta jos joku kaipaa jonkin sortin piirroskuvaa (kuten minä) ajattelin jakaa hahmotelmani. 
Kuvat ovat suoraan mallivihostani, joten pahoittelen hieman suttuista ympäristöä. 







Ei kommentteja: