Sivut

maanantai 1. elokuuta 2016

Kirjotut leivinliinat häälahjaksi

Tänä kesänä on ollut häähumua ilmassa ja päästiinkin juhlimaan aviomieheni siskon häitä. Olen jostain syystä aina sitä mieltä että olisi mukava antaa lahjaksi jotakin, jolla on jokin merkitys tai joka on juuri kyseisille ihmisille tarkoitettu. Myös itsetekeminen on minulle suuri juttu ja pyrin aina tekemään jotakin itse. 

V & O:lle halusin tehdä leivinliinoja, käsikirjonnalla. Halusin suht perinteisen mallin ja lankakin oli jo valmiina. Leivinliinat ovat perinteitä kunnioittava lahja ja näillä on lahjan saajalle toivottavasti myös syvempi merkitys. En ollut koskaan aikaisemmin kirjonut mitään, jos joitakin satunnaisia harjoituksia koulun penkillä ei lasketa. Mallina minulla oli vanha kirjotti leivinliina ja netin syövereistä myös pyrin etsimään jotakin ohjetta. En tiedä teinkö loppujen lopuksi ollenkaan kuten kuuluisi, mutta ainakin lopputulos on hyvä. 


Leivinliinojen lisäksi intoutuivat myös neulomaan parille villasukat, niitä kun ei koskaan ole liikaa, eihän? 
Sulhasen malli on merenkulkija nimeltään ja löytyy Ullan arkistosta. Lankana 7-veljestä ja kolmosen puikot.

Morsiamen malli on Novitan sukkalehdestä malli Pitsisukat ja lankana niissä myös 7-veljestä kolmosen puikoilla. Hieman sai ohjetta soveltaa ja silmukoita sekä kuviota laskea uudelleen, koska ohje on tehty alunperin puuvillalangalle ja pienemmille puikoilla, mutta hyvin onnistu, kun hieman mietti ennen aloittamista. 


Ja jotta koko setti olisi omaa käsialaa, askartelin vielä hääkortin, josta tulikin aika söpö ja jotenkin sopiva parille. Kortin sisään kirjoitimme lainauksen Antoine de Saint-Exupéryn kirjasta Pikku prinssi; .."Mutta jos sinä kesytät minut, niin me tarvitsemme toinen toisiamme. Sinusta tulee minulle ainoa maailmassa ja minusta tulee sinulle ainoa maailmassa.."  





Ei kommentteja: